Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

http://paroutsas.jmc.gr/iqtest/orient.htm


Αυτό είναι ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Βρήκα αυτό το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στο διαδίκτυο. Είναι πραγματικά αξιόπιστο. Τα δικά μου αποτελέσματα στο τεστ ήταν κυρίως όσον αφορά τον τομέα της έρευνας και της θετικής κατεύθυνσης. Θα μπορούσα κάλλιστα να γίνω αστροφυσικός, πηρυνικός φυσικός, χημικός και κάτι τέτοια. Επίσης σαν δευτερεύον κλάδος θα μου ταίριαζε πολύ ο κλάδος της ιατρικής αν και δεν έχω καλές επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα αυτό (μπουυυυυ, ψέματα, μπουυυυυ). Φυσικά δεν πρέπει να πάρετε και πολύ σοβαρά τα αποτελέσματα. Δεν είναι αυτά που πρόκειται να κανονίσουν τη ζωή σας.

Επισήμανση: Αυτό το τεστ δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 14 ετών.
Ποιους / ποιες ενδιαφέρει:
1. Υποψήφιους φοιτητές/ριες που μελετούν τη σύνταξη του μηχανογραφικού τους
1. Μαθητές και οι μαθήτριες που πρόκειται να διαλέξουν κατεύθυνση στη Β΄ Λυκείου
3. Ανέργους και όσες/όσους δεν είναι ευχαριστημένες/οι από τη δουλειά τους.
4. Ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και καθηγητές που ασχολούνται με τον ΣΕΠ
Όλοι αυτοί μπορούν να έχουν μια αρκετά σοβαρή και υπεύθυνη συμβουλή απλά απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις.
Έχετε υπόψη ότι ΔΕΝ πρόκειται για τεστ ευφυΐας, συνεπώς απαντήστε ειλικρινά στις ερωτήσεις και χωρίς πίεση. Ούτε θα σας κρίνει κανείς ούτε θα... σας τιμωρήσει. Αυτό το καλό έχει ο υπολογιστής: δεν έχει συναισθήματα!
Αν κάποιος/α θέλει να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού του/της μπορεί να δει τους κωδικούς των σχολών που προτείνει το πρόγραμμα και στη συνέχεια, ρίχνοντας μια ματιά εδώ, να δει σε ποιες σχολές αντιστοιχούν και να τις δηλώσει.
Αν  αναγκαστείτε να το αφήσετε στη μέση, για να μην πάει χαμένος ο κόπος σας, μπορείτε να αντιγράψετε τις απαντήσεις που εμφανίζονται κωδικοποιημένες στο κάτω - κάτω μέρος αυτής της σελίδας και να τις σώσετε σε ένα αρχείο. Όταν βρείτε χρόνο, ξαναμπαίνετε, φορτώνετε τις σωμένες απαντήσεις σας, και συνεχίζετε από εκεί που ήσασταν!

Αυτό το τεστ, αποτελεί συνδυασμό μερικών αμερικάνικων με αντίστοιχο περιεχόμενο και είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα, χωρίς εντούτοις να διεκδικεί δάφνες απόλυτου επιστημονικού εργαλείου. Δείτε το περισσότερο σαν μια ευκαιρία ενδοσκόπησης και αυτοελέγχου και ως πληροφοριακό παράγοντα για κάποιες τάσεις που μπορεί να έχετε.
Tips:
Πριν αρχίσετε, βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας διακόψει κανείς και ότι έχετε στη διάθεσή σας αρκετή ώρα.
Αντί για το ποντίκι μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τα πλήκτρα 1-5 για να απαντάτε στις ερωτήσεις
Φτιάξτε το καφεδάκι σας λοιπόν, καθίστε αναπαυτικά και ξεκινήστε με ηρεμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου