Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αφιέρωμα - Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης

Επειδή μου αρέσει πολύ αυτή η σειρά αποφάσισα να γράψω στο blog μου ένα αφιέρωμα για τους Πιγκουίνους της Μαδαγασκάρης.




http://vimeo.com/27269446 15 από τα επισόδεια των αγαπημένων Πιγκουίνων στα ελληνικά (βέβαια όχι πολύς καλής ποιότητας εικόνας)

Τα επισόδεια αυτά συνήθιζαν να προβάλλονται στο star άλλα τώρα προβάλλονται κυρίως στο nickelodeon.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Οι τέσσερις πιγκουίνοι:

 Ο Σκίππερ, ο σπουδαίος αρχηγός της ομάδας που λατρεύει της επιχειρήσεις commando.Καμιά φορά όμως μπορεί να ξεφύγει και λίγο από τα όρια του κανονικού. Οι μόνοι φόβοι του Σκίππερ είναι οι μεγάλες βελόνες και η επίθεση των γιγάντιων καλαμαριών. Έχει όμως την καρδιά ενός πραγματικού αρχηγού και ειδικεύεται στο καράτε.

Ο Κοβάλσκι, εφευρέτης της ομάδας, μεγάλο επιστημονικό μυαλό που κάνει συχνά σπουδαίες ανακαλύψεις για να βοηθήσει την ομάδα του. Βασικά η επιστήμη είναι το μόνο πράγμα που αρέσει στον Κοβάλσκι.

Ο Ρίκο, το πιο ψυχωτικό μέλος της ομάδας. Του αρέσουν τα σφυριά, τα μαχαίρια, τα πριόνια και φυσικά οι βόμβες. Κανείς δε θα ήθελε ποτέ να διαβάσει τις σκέψεις του. Τρελένεται εντελώς όταν πρέπει να ανατινάξει κάτι ή να φάει ψάρια (μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του).

Ο Στρατιώτης είναι το πιο νέο αλλά και πιο καλοσυνάτο μέλος της ομάδας. Αν και δε του φαίνεται αποτελεί ένα βασικό μέλος και εξισορροπεί την τρέλα που επικρατεί στην ομάδα. Ο Στρατιώτης έχει μια μεγάλη τρυφερή καρδιά και του αρέσει να βλέπει τους μονόκερους στην τηλεόραση.


Άλλα πρόσωπα

Οι λεμούριοι:

Οι Πιγκουίνοι μπλέκουν συχνά σε φασαρίες με τους Λεμούριους και ιδιαίτερα με το Βασιλιά Τζούλιαν.

Ο Βασιλιάς Τζούλιαν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά και μεγάλη άγνοια γι' αυτό θέλει όλοι να τον εκτιμάνε και να του προσφέρουν δώρα. Λατρεύει τα μεταμεσονύκτια πάρτυ πράγμα που ενοχλεί τους Πιγκουίνους και ιδιαίτερα τον Σκίππερ που θυμώνει πολύ συχνά μαζί του. Κατά βάθος όμως ο Τζούλιαν έχει μια τρυφερή καρδιά. Είναι όμως πολύ δύσκολο να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.


Maurice
Ο Μορίς, ο πιστός υπηρέτης του Βασιλιά Τζούλιαν, κάνει πραγματικότητα την κάθε του προσταγή και είναι πολύ πιο έξυπνος από όλους τους Λεμούριους. Παρόλα αυτά όμως αγαπά τον Βασιλιά του και πάντοτε (ή....σχεδόν πάντοτε) είναι εκεί όταν τον χρειάζεται. Είναι ρεαλιστής και αποδέχεται τη μοίρα του σαν υπηρέτης ακόμα και αν ο Τζούλιαν τον τρελαίνει συνεχώς. Κρίμα όμως, γιατί κανείς δεν τον ρωτά!

Mort
Ο Μόρτ, ο πιο χαζός αλλά και πιο γλυκούλης από τους 3 Λεμούριους, αγαπά το Βασιλιά και είναι ο ΝΟ1 θαυμαστής του ακομά και αν εκείνος τον μισεί και τον απεχθάνεται. Έχει μια μεγάλη αδυναμία στα βασιλικά πόδια του Τζούλιαν και θα ήθελε πολύ να τα κάνει αγκαλίτσα όμως ο Τζούλιαν, επειδή τον μισεί τον κλωτσάει κάθε φορά που ο Μόρτ τα αγγίζει.
Marlene
Μαρλίν, η έξυπνη και κοινωνική ενυδρίδα του κήπου. Συχνά μπλέκει σε περιπέτειες με τους Πιγκουίνους και έχει μεγάλες διαφωνίες με τον Σκίππερ σε πολλά θέματα. Συχνά χώνει τη μύτη της σε επιχειρήσεις των Πιγκουίνων, "άκρως απόρρητες" όπως τις αποκαλέι ο Σκίππερ αλλά συνήθως εκτιμούν τη γνώμη της (συνήθως). Δεν αποφασίζει να μπλεχτεί στο θέμα της διαφωνίας Πιγκουίνων και Λεμούριων και όσο υποστηρίζει τον Σκίππερ άλλο τόσο υποστηρίζει και το Βασιλιά Τζούλιαν. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο για τη φιλία τους

5 σχόλια:

  1. Εμενα μου αρεσει η Μαρλιν επιδη ειναι κοριτσι σαν κι εμενα, μου αρεσει ο Στρατιωτης και ο Μορτ
    επιδη ειναι χαριτομενοι ομως μου αρεσει και οΤζουλιαν επιδη ειναι πολυ αστειος! Το αγαπημενο
    μου επισοδιο ειναι εκεινο που η Μαρλιν ειχε γινει ασπρη ,ειχε πολυ πλακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή