Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τι; Τα Windows 8; Τι να' ναι πάλι αυτό

Μεταξύ φίλων:
- Άκουσα ότι θα κυκλοφορήσουν τα νέα Windows 8 στην αγορά μέσα στο 2012.
-Ναι; Και που το άκουσες αυτό;
-Μου το είπε ένας τύπος στο διαδίκτυο που ήξερε έναν τύπο που είχε έναν ξάδερφο που είχε ένα φίλο προγραμματιστή στη Microsoft.
-Μπα; Και εγώ που νόμιζα ό,τι τα λέγαν στις ειδήσεις.
-Α, ναι, δεν το πρόσεξα!

-Έχεις ακουστά για τα νέα Windows 8;
-Ε, κάτι έχω ακούσει.
-Α, ναι, τι δηλαδή;
-Ό,τι θα είναι σούπερ τέλεια! Πάντως θα πάω οπωσδήποτε να τα αγοράσω!
- Ναι, και ποια θα είναι η λειτουργία τους;
- Α, αυτό δεν το ξέρω!

Σχετικά με τις καινοτομίες της Microsoft.

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα βγάλει στην αγορά το καινούριο Windows 8 που θα 'ναι πολύ καλύτερο από το 7. Δεν είναι απλώς καταπληκτικές οι καινοτομίες της;
Όμως έπειτα τη ρωτήσαμε μετά από πόσο καιρό άλλαξε το λογότυπό της. Εκείνη μας απάντησε: "25 ΧΡΟΝΙΑ" Ε, για μας λίγα είναι!


Καλά ας σοβαρευτούμε και λίγο τώρα.
Να μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν να αγοράσετε τα νέα Windows 8 που θα βγουν αυτή τη χρονιά.

Τα Windows 8 είναι η νέα μορφή των Windows της Microsoft και βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο. Θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2012, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Τα Windows 8 θα είναι πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Χαρακτηριστική είναι η οθόνη έναρξης (startscreen), η οποία αποτελείται από πλακίδια και όχι από εικονίδια και διαθέτει εκτός από τα βασικά προγράμματα του υπολογιστή παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, όπως ο καιρός. Η εφαρμογή desktop είναι πλέον υποβιβασμένη. Τα νέα Windows απαιτούν μνήμη 1GB για συστήματα 32bit και μνήμη 2GB για 64bit, σκληρό δίσκο 16 GB για συστήματα 32bit, 20GB για 64bit. Τα Windows 8 δε θα απαιτήσουν αναβάθμιση σε hardware. Θα απαιτούν επεξεργαστή 1ghz, κάτι όμως που δεν ισχύει για netbooks και tablets, αφού εκεί η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας είναι μεγάλη. Τα νέα Windows ανοίγουν μέσα σε δύο (2) δευτερόλεπτα (βέβαια αυτό δεν ισχύει για υπερφορτωμένα συστήματα). Ανάλυση κάτω των 1024x768 δεν υποστηρίζεται από το metro style τους.




Πηγή: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου